
בעלי סוכרת, רגל סוכרתית מפחידה אתכם? איתנו - לא מפחדים! במרכז הוסקולרי לטיפול ברגל סוכרתית מרוכזים כל בעלי המקצועות הרפואיים במתאימים לטיפול, מניעה ומעקב אחר התופעות הנלוות למחלת הסוכרת אשר גורמות להופעת תסמונת הרגל הסוכרתית. כף רגל סוכרתית יכולה להיות התחלה של צרות או התחלה של טיפול נכון- פנו למרכז הוסקולארי! רבים מתמודדים באופן טבעי למדי עם מחלת הסוכרת. מדובר במחלה כרונית שעשויה להפוך לחלק מהחיים באופן פשוט ובצורה שאינה דורשת יותר מדי מאמץ. עם זאת סוכרת לא מטופלת או כזו שלא מטופלת נכון יכולה להוביל להשלכות קשות.
רגל סוכרתית הינה הגדרה רפואית למצב הטרוגני (מכלול של מס' גורמים) של כיב ו/או הרס רקמות ו/או זיהום בגפה תחתונה של אדם החולה בסוכרת. ברוב המקרים, כמעט בכולם קיימת מעורבות של איסכמיה (הגבלה באספקת דם לרקמה), בחלק גדול המקרים נוירופתיה (אובדן תחושה או כאבים) סנסורית ו/או מוטורית ו/או אוטונומית, כאשר המצב מדרדר ובהעדר טיפול הולם הופעת אוסטאומליטיס (זיהום גרמי) ואף גנגרנה; נמק (מוות של הרקמות). מצבים קשים אלו מובילים לביצוע ניתוחי קטיעה של בוהנות הגפיים ואף הגפה מתחת ו/או מעל הברך.
המונח הרפואי הנכון יותר לרגל סוכרתית הוא "תסמונת הרגל הסוכרתית" Diabetic foot syndrome בעקבות מכלול הגורמים המעורבים בתופעה. בין 15-20% מחולי הסוכרת יוגדרו בעלי גפה סוכרתית במהלך חייהם.
הסוכרת היא מחלה נפוצה שהולכת ומתרחבת בעולם המערבי. אחת התופעות הנילוות לסוכרת במקרים מורכבים או מקרים שאינם מטופלים בהתאם הינה רגל סוכרתית.היות והבעיה הרפואית עשויה להסתיים בקטיעה שפוגעת משמעותית באיכות החיים לקח על עצמו המרכז הוסקולארי להיות תומך ומלווה לבעלי סיכון למצב זה.
כאשר רגל מוגדרת כסוכרתית, היא בדרך כלל סובלת מזיהום או כיב שמתחילים להתפתח. במקרים הקלים תהייה תחושה ברגל ובמקרים החמורים ישנו זיהום וחוסר תחושה עד מצב המחייב כריתה של הרגל לצורך הצלת החיים ואיכותם. ככל הנראה מדובר במחלה כרונית פשוטה אולם היא בהחלט יכולה להסתבך.
הסוכרת עשויה לגרום לזיהום, כיב ושאר תופעות בגפיים ובעיקר בכפות רגליים. מדובר בתופעה מורכבת שעשויה לפגוש את חולה הסוכרת ברמות שונות של חומרה. באופן כללי, המצב עשוי להיות חמור ואף לדרוש כריתה מיידית של כף הרגל.
במקרים כאלו, ממחלה כרונית פשוטה להתמודדות מתפתח מצב חירום שפוגע באורח החיים ובאיכות החיים ואף עשוי לסכן את החיים ברמה גבוהה. כף רגל סוכרתית עשויה להיות מלווה באובדן תחושה או בזיהום קטן שעשוי להגיע עד לאיכסמיה ולנמק משמעותי הדורש טיפול רפואי דחוף ובדרך כלל כריתה של חלק מכף הרגל.
על מנת להפחית את הסיכון לחלות בתסמונת הרגל הסוכרתית ישנן אפשרויות רבות ומומלצות כיצד לטפל בכל אחת מתופעות, למנוע אותן ולבצע מעקב ושימור.
במרכז הוסקולרי אנו מבצעים מעקב אחר ערכי הסוכר בדם, מעקב ע"י תיעוד על בסיס יומי של ערכי הסוכר של המטופל ומעקב באמצעות בדיקות דם תקופתיות הכוללות המוגלובין A1C, טיפול באמצעות תפריט תזונה מותאם אישית להפחתת רמות הסוכר בדם וכן שמירה על אורח חיים תקין ובריא. מעקב התזונה מומלץ לכולם, גם למי שאינו סובל מסוכרת מאחר מונע ומטפל בתופעות נוספות מלבד מחלת הסוכרת כגון: השמנת יתר, כולסטרול, אנמיה וכו'.
בנוסף, יתבצע מעקב אחר מצב כלי הדם בגפיים באמצעות בדיקות תקופתיות של דופלר (אולטראסאונד) כלי דם; ורידים ועורקים. במידה וממצאי הבדיקה ידגימו בעיה כלשהי בכלי הדם נטל בה מהר ככל הניתן. במרכז הוסקולרי לרגל סוכרתית תקבלו ייעוץ והכוונה כיצד לפתור את בעיית כלי הדם בכל השיטות הקיימות בארץ ובעולם! לרשותנו במרפאה טיפולים אשר אינם מתבצעים ברפואה הציבורית ולכן לא מוצעים למטופלים כלל למרות שהם מהווים פתרון בטוח וללא התערבות כירורגית למחלות כלי הדם ובעיקר כלי הדם הפריפריים. מעקב נוסף מומלץ לבצע למערכת העצבים של גופנו, בעקבות החשש לפגיעת מחלת הסוכרת (וגורמים נוספים) במערכת העצבים.
כידוע החשש לפציעות בחולי סוכרת הוא רב ומוצדק בעקבות הקושי לרפאם והסכנה להחמרתם. בכדי למנוע הופעת הפצעים אנו במרכז הוסקולרי ברעננה ממליצים להקפיד לבצע מעקב עצמאי אחר מצב העור שלנו וכיצד? לאחר הרחצה מומלץ לעמוד מול מראה ו/או להיעזר בבן משפחה ולהביט טוב ובקפידה בכל הגוף ולנסות לאתר פצעים, נגעים, נקודות אדומות ו/או שחורות, שריטות, אודם מקומי וכל נגע או דבר חריג על פני העור. בעיקר להקפיד על איתור פצעים בין האצבעות, בכפות הרגליים, בעקבים, להביט במצב הציפורניים האם קיימים כתמים חומים או שחורים על או מתחת לציפורניים שאלו עלולים להעיד על נוכחות פצע מתחת לציפורן או על נוכחות של פטרת הציפורניים העלולה להוביל להופעת פצעים בבוהנות כפות הרגליים או באצבעות כפות הידיים. בנוסף אנו ממליצים לכם לבקר במרפאתנו, המרכז הוסקולרי – הבית של חולי הסוכרת, נשמח לסייע לכם בטיפול מניעתי ובדיקת צוות מקצועי בתחום הסוכרת והפצעים בכדי למנוע הופעת הפצעים.
חשוב לציין שמרבית חולי הסוכרת המקפידים על טיפול מיטבי במחלה ועל שמירה על אורח חיים תואם אינם מגיעים למצב רפואי קיצוני. עם זאת, מדובר בתופעה נפוצה מאד עד כי ישנה הנחה כי כל שלושים שניות נקטעת רגל בשל סוכרת בעולם המערבי.
המרכז הוסקולרי הוא המקום הטוב ביותר לרכישת ידע וכלים להתמודד עם מצב זה. באמצעות ניהול אורח חיים תואם ומעקב רפואי וכמובן באמצעות ליווי רפואי ניתן ליצור טיפול מניעתי אפקטיבי על מנת למנוע מצב המחייב כריתה. גם במקרים אלו, יש הרבה מאד מה להציע. החל בהנחיות, ליווי והדרכה וממשיך עם טיפולים מתאימים ואמצעים לקידום אורח חיים תואם ומניעת הדרדרות של המצב.
לכל חולי הסוכרת באשר הם, בני משפחותיהם והקרובים להם, למרכז הוסקולרי אין ספק שאתם יכולים להתמודד עם הסוכרת ולגרום לה להיות שולית בחיים שלכם. אנו מזמינים אתכם לקחת אחריות על עצמכם ועל הקרובים לכם, פנו למרכז הוסקולרי ותהיו ביידים טובות לאורך כל הדרך.
חשוב להבין שבכל מה שקשור למחלה כרונית, הרבה פעמים טיפול מונע יכול לתת מענה ראוי. אולם, הרבה פעמים למרות טיפול מונע איכותי עלול להיבצר מצב ממנו מנסים להימנע. במרכז אנחנו נותנים מענה הן להיבט של תהליך מניעה והן לפעולות שניתן לעשות ולאמצעים טיפוליים בכל מצב. כאשר מתמודדים עם מחלה כרונית שעשויה להתפתח למצב מורכב מעין זה, יש להיות מוקפים בטובי המומחים והיועצים.
המרכז הוסקולרי הוא המקום המקצועי והטוב ביותר לקבל תשובות לשאלות שלכם. המרכז מכיל גופי ידע גדולים ביותר שמכירים היטב את התופעה, טיפול המנע והטיפול במצב שבו מתפתחת כף רגל סוכרתית. כמובן שהידע עדכני והשירות הוא מעל ומעבר למצופה. כך שאתם אינכם לבד במסע שלכם.
במקרים של פצעים, פצעי לחץ, נגעים, נמק, שריטה ופצעים קשיי ריפוי אשר הופיעו על העור חשוב מאוד להגיע בהקדם לטיפולו של בעל ניסיון וידע בתחום, טיפול נכון בפצעים אלו ימנעו החמרתם ויזרז החלמתם. פנייה לטיפול שינו מקצועי עלול לסכן בהחמרת הפצעים עד כדי הופעת נמק. במרכז הוסקולרי עומדים לרשותכם כל הפתרונות הקיימים לטיפול בפצעים ונשמח לתת לכם מענה מקצועי, אדיב ויעיל למצבכם הרפואי.