חולי סוכרת נחשפים למילון מונחים רחב הנוגע למחלה שלהם. בין השאר, מדובר הרבה פעמים על כף רגל סוכרתית. מדובר במצב שעשוי להיות בעל סיכון והפרעה מזעריים אולם בהחלט ישנו סיכוי להתפתחות של התופעה עד לכדי צורך בכריתת כף הרגל או חלקים ממנה. במרכז הוסקולרי המקצועי בתחום ישנן הנחיות הנוגעות לנושא של אומדן כף רגל סוכרתית.
אומדן כף הרגל מתחיל בפניה לגורמי מקצוע. במרכז הוסקולרי ממליצים לכם להיות מוקפים באנשי מקצוע אולם גם להבין בעצמכם על מה מדובר. בין המדדים שקובעים את חומרת מצבה של כף רגל סוכרתית נכללים כמה.
מצב הגפיים וצבע העור בהם, רמת התחושה - האם קיימת ועד כמה, טמפרטורה של הרגל, מבנה כף הרגל ואופן בו נראות הציפורניים, כמו כן, חשוב מאד לשמוע מה היא תלונת החולה - זו משמשת קריטריון מהותי בהחלטה על אומדן כף רגל סוכרתית.
כף רגל סוכרתית מהווה את אחד הפחדים הגדולים של חולי סוכרת.
מדובר במצב שיש בו שליטה יחסית אולם היא יכולה ברגע להיעלם ולהשאיר מקום להתפתחות של נמק עד לצורך בניתוח מידי הכולל פרוצדורה של כריתת הרגל.
כדי להעריך עד כמה מצבה של הרגל חמור, מה ההליכים הרפואיים שיש לבצע וכיצד יש להמשיך בבקרה על התפתחות המצב ברגל, חשוב להיות עקביים עם קריטריונים שונים שנקבעו כאומדן למצבים אלו.
אומדן כף הרגל הסוכרתית מבוצע ובר ביצוע על ידי אחיות, רופאים ומומחים מנוסים בתחום של סוכרת. על האופן בו מבצעים אותו תקראו בפסקה הבאה
במרכז הוסקולרי דואגים לכם ללא הרף כל הזמן. לכן, האומדן הוא אך ורק צעד ראשוני שמכוון אותנו לגבי האופן בו כדאי להמשיך.
כך, נקבעת התדירות הרצויה לביקור, הטיפול המתאים וההדרכה שתינתן לאדם. באמצעות אומדן כף רגל סוכרתית שמתבצע נכון, ניתן לפנות לטיפול הנכון ולהציל חיים.