סוכרת סוג 2 הנקראת גם "סוכרת מבוגרים" הינה מחלה כרונית אשר מאופיינת ברמות סוכר גבוהות בדם.
בשונה מסוכרת סוג 1 אשר בה מעורבת המערכת החיסונית אשר תוקפת את תאי הבטא (יצרני האינסולין), בסוכרת סוג 2 הגורם העיקרי למחלה הינו גורם סביבתי. כאשר אנו לא מקפידים על תזונה נכונה, על משקל תקין ועל פעילות גופנית.
כמובן שישנם גורמים נוספים אשר משפיעים כגון גנטיקה וגיל אבל באפשרותנו לשפר משמעותית את מצבנו הרפואי ולמתן את רמות הסוכר בגוף ואף למנוע הופעת המחלה באמצעות איזון רמות הסוכר במגוון דרכים.
אצלנו במרכז הוסקולרי נסייע לכם להכיר ולממש את כל האפשרויות הקיימות להפחתה ואף מניעת המחלה – סוכרת סוג 2. סוכרת מסוג 2 נקראת גם "המחלה השקטה" מאחר וכמעט ולא מבחינים בה בשלביה הראשונים. בניגוד לסוכרת מסוג 1 בה הרס מוגבר של תאי הלבלב בעקבות כשל של מערכת החיסון ולכן מופע המחלה הוא סוער.
סוכרת המבוגרים, סוג 2 לרוב אינה מורגשת ואנשים יכולים להסתובב שנים עם המחלה מבלי לדעת. שני הסוגים מהווים תמונת מצב של מחלה כרונית המתבטאת ברמות סוכר גבוהות ויש צורך להתמודד אתה לאורך כל החיים. הבשורה הטובה היא שברגע שנלמדים האופנים בהם ניתן לשלוט בסוכרת ולשמור על בריאות יחד עם הימצאות המחלה.
חשוב להבין שבהעדר טיפול הולם במחלת הסוכרת ההשלכות עשויות להיות הרסניות. מדובר במצב מסכן חיים שעלול להוביל לסיבוכים רבים וכשל מערכתי.
הסובלים ממחלת הסוכרת מגיעים למצבים של קשיי ראייה עד עיוורון, כשל כלייתי, כשל לבבי, חסימות בכלי דם, פצעים קשיי ריפוי, נוירופתיה סוכרתית, נמק וכריתת אברים. מטרת הטיפול היא איזון רמות הסוכר בדם.
בשני הסוגים יש קשר חזק בין הופעת הסיבוכים למשך זמן המחלה ואיזונה. איזון הסוכר נעשה על ידי הדרכה לשינוי אורח חיים והתאמה מדויקת של התרופות מתוך מגוון התרופות הקיימות.
גם לאיזון רמות הסוכר באופן זמני יש השפעה מיטיבה על זמן הופעת הסיבוכים מהמחלה, מאחר ולגוף זיכרון מטבולי ולכן כל מאמץ באיזון רמות הסוכר יכול להועיל.
לחולי הסוכרת, מכל סוג, מומלץ בחום להיות במעקב אחר ערכי הסוכר על בסיס יומיומי ע"י מדידת סוכר שלוש פעמים ביום וכתיבת הערכים בטבלה יומית. בנוסף מומלץ בחום להיות תחת מעקב רפואי של רופא סוכרת אשר יבצע מעת לעת בדיקות מקיפות המותאמות לחולי סוכרת כגון: בדיקות דם הכוללות המוגלובין A1C, בדיקות דופלר – אולטראסאונד של כלי הדם, בדיקות EMG – בדיקת עצבים, בדיקות שתן וכו' בכדי לוודא שאין פגיעה בכל אלו או חלילה החמרה במצב.
אחת הבעיות הקשות והמסוכנות ביותר לחולי הסוכרת היא הופעת פצעים, על כל סוגיהם. בעקבות קשיים בהולכת הדם והחמצן בגוף חולי הסוכרת כל פצע באדם הסובל מסוכרת עשוי להפוך לפצע אותו מגדירים ברפואה "קשה ריפוי" ו/או "פצע סוכרתי". ברוב המקרים הפצעים נובעים כתוצאה מלחץ; פצעי לחץ מופיעים כאשר אנו לא שומרים על פעילות גופנית, סירקולצית הדם נמוכה, פצעים אלו עלולים להיווצר בעקבות ישיבה או שכיבה מרובה, הליכה עם נעליים שאינן מתאימות לגודל כף הרגל, גרביים לוחצות וכו' ולכן יש להשתדל להיות בתנועה ככל הניתן, הליכות קלות ישפרו את זרימת הדם בגפיים התחתונות, יפחיתו ואף ימנעו הופעת בצקות, בדיקה של כפות הרגליים לאחר כל רחצה ולוודא שלא הופיעו פצעים או אזורים אדומים ו/או נפוחים המעידים על נקודת לחץ.
במרכז הוסקולרי לטיפול ברגל סוכרתית תקבלו יעוץ והכוונה כיצד לנהוג בכדי להפחית את רמות הסוכר בדם, תקבלו ייעוץ תזונתי, יבוצע מעקב צמוד אחר המצב הרפואי הכללי שלכם ויעמדו בפניכם כל הפתרונות למחלת הסוכרת ולכל התופעות הנלוות למחלת הסוכרת.
המרכז הוסקולרי בנוהלו של דר' יוסף סטראזשינסקי הינו מרכז מוביל בתחומו קרוב לעשרים שנה וקצר הצלחות רבות בהצלת חולי סוכרת מפני קטיעות, זיהומים קשים ואף מוות.