מחלת הסוכרת גורמת לסיבוך בגפיים, בעיקר בגפיים התחתונות. משך שנים ידעו שהפתרון היחיד הוא: כריתת רגל סוכרתית.
החשש הגדול היה שהנמק בה יתפשט לכל הגוף, ואף רופא לא רצה לקחת סיכון ולהשאיר את המצב כך. המרכז הוסקולרי לרגל הסוכרתית מצא פריצת דרך בתחום, והוא נותן לחולים תקווה חדשה: כן. אפשר למנוע את הכריתה.
הרגל הסוכרתית היא האתגר הגדול של חולי הסכרת, ועומד בראש מעייניו. אם נדבר במספרים: שליש מאנשים מהאנשים החולים בסכרת יפתחו במהלך ימי מחלתם כיב פעיל ברגליים, שזו התחלה של פגיעה בלתי הפיכה. כריתת רגל סוכרתית מתרחשת כאשר הפגיעה ברגל היא בלתי הפיכה ואין מנוס אלא מלכרות אותה. מתוך כלל כריתות הגפיים, מחלת הסוכרת היא הגורם העיקרי, מלבד כמובן פציעות או תאונות עבודה.
בעיה מולדת של מבנה כף הרגל, פצעים קשים בעבר, ציפורני רגליים מעוותים או פגומים בצורה קשה, וכן חולי סוכרת הסובלים מפגיעה במערכת העצבים ההיקפית, עלולים לפתח כף רגל סוכרתית. אצל החולים הסוכרתיים נוצר כיב כתוצאה מפגיעה בעצבים ובכלי הדם בגפיים. ניתן לגלות אותו מתחיל באזורי הלחץ כמו העקב או אצבעות כף הרגליים ומשם הוא מתחיל להתפשט. בתחילה העור המקומי רק מתחיל להיות עבה, הלחץ גובר, אבל למרבה הצער החולה אף לא מרגיש אי נעימות בגלל שישנה ירידה בתחושת הכאב. רק אחר כך כשיש באזור כבר שטף דם וגם נמק הוא מגלה לחרדתו שכף הרגל במצב קשה.
הצלחת הטיפול בכף הרגל הסוכרתית היא מניעה וגילוי מוקדם. חשוב להיות ערניים לכל שינוי במבנה כף הרגל, בצורה, בצבע או במרקם. המרכז הוסקולרי לכף הרגל הסוכרתית מומחה בטיפול בבעיה זו והוא עושה כל מאמץ כדי למנוע כריתת רגל סוכרתית, גם כאשר הרגל כבר בנמק מתקדם. אלפי חולים חבים לו את זוג רגליהם הבריאות.
גם אתה סובל מכף רגל סוכרתית? אל תאחר את המועד! פנה עוד היום למרכז הוסקולרי לטיפול ברגל הסוכרתית, ורפואה שלימה!